A Land of Legends („Legendák földje”)

Törökország legnagyobb szórakoztató központja, a Land of Legends Theme Park az egyik legkedveltebb turistaparadicsomban, Belekben nyitotta meg kapuit.

A projektnek fontos szerepe van Törökország turizmusában. A témapark a Rixos World Park & Entertainment, a Dubaiban található Emaar Real Estate PJSC és a Dragone Productions összefogásával valósult meg.

A Land of Legends egy teljesen új szórakoztató műfaj, meglepő építészeti és kreatív szórakoztató elemekkel, melyet a Dragone Productions alapítója, Franco Dragone álmodott meg. A Dragone Productions nevéhez különböző, vízi témájú színházi show műsorok is fűződnek, melyekkel az érdeklődők már Las Vegasban, Makaón, Párizsban, Vuhánban, Dubajban és Oroszországban is találkozhattak, és most ezt a csodát elhozták Törökországba is.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

@deko.love.travel által megosztott bejegyzés

A projekt három lépcsőben valósult meg, az első részét 2016. július elején adták át és közel 1,5 milliárd török lírába (kb. 142 milliárd forint) kerül. A teljes beruházás teljes költségvetése 4 milliárd török lírát (kb. 135 milliárd forint) tesz ki. A kivitelezés, a technológia, a műszaki berendezések, a színpadok és a vizuális megjelenés fontos része a projektnek.

A beruházást 30 hónapos tervezés előzte meg. A Land of Legends Theme Park 80 000 m2-es területen helyezkedik el. Az első szakaszon 1 000 ember dolgozott, és a harmadik szakasz megkezdéséig 4 000 főt szeretnének alkalmazni.

A témaparkban van egy 111 méter hosszú torony, a Legendák tornya, ezen kívül világmárkákat árusító üzletekkel, különböző show műsorokkal és hajós vízi parádéval várják a szórakozni vágyó családokat.

Az itt található szálloda, mely a Királyság nevet viseli, 17 000 m2-en helyezkedik el, és 400 szobát kínál a vendégeknek. Ezek között vannak családi szobák, standard lakosztályok, elnöki lakosztály és 4 mozgáskorlátozottak részére kialakított szoba is. Minden szoba két képernyős LED tévével és PlayStationnal felszerelt.

A parkban található szórakoztató központban egy akvárium is helyet kapott, Vízparti Királyság a neve, ahol a vendégek együtt úszhatnak a delfinekkel, és még egy víz alatti szafarin is részt vehetnek.

A Titkos Lagúna hullámzó medencével és sodrófolyosóval, a Kaland Zuhatag több mint 70 csúszdával, egy 43 méter hosszú tájfun hajóval, mely eléri az óránkénti 85 km-es sebességet is, és 5D-s mozi teremmel várja a látogatókat. Az érdeklődők profi oktatóktól vehetnek szörfleckéket, és ha elfáradtak, az Anjana wellness központban pihenhetnek meg, ahol török fürdő, szauna és gőzfürdő is található.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

@nedita_gasht által megosztott bejegyzés

A park területén 111 étterem van, melyek világhírű tengeri ételeket kínálnak.

Forrás: dailysabah.com, ahaber.com.tr és a szálloda honlapja

Kollár Kata – Türkinfo