Megint szenzációt okozott egy újonc a BL-ben

Kép forrása: commons.wikimedia.org

A labdarúgó Bajnokok Ligája első fordulójának szerdai játéknapján a Borussia Dortmund 2-1-re nyert a Besiktas otthonában. A mérkőzést a törökök kezdték aktívabban, mégis a németek szereztek vezetést Bellingham góljával, majd az első félidő legvégén Haaland is betalált. A folytatásban mindkét csapat előtt adódott több lehetőség is, azonban az eredmény sokáig nem változott. A hajrában nagy erőkkel támadó Besiktas a hosszabbításban szépíteni tudott, de újabb gólt már nem szerzett, így a Dortmund győzelemmel kezdte a BL-idényt. A nap meglepetését a Bajnokok Ligája újonca, a moldáv Sheriff Tiraspol szolgáltatta, ugyanis nagy meglepetésre hazai pályán 2-0-ra nyert az ukrán Sahtar Donyeck ellen.

Az előző idény török bajnoka, a Besiktas a Bundesligában harmadik helyen záró Borussia Dortmundot fogadta hazai pályán a Bajnokok Ligája 2021/2022-es szezonjának első fordulójában.

A vendégcsapat több játékosára sem számíthatott sérülés miatt, de így is bombaerős kezdőt tudott pályára küldeni Marco Rose vezetőedző, hiszen többek között Reus és az előző BL-idény gólkirálya, Haaland is pályára lépett. Érdekesség, hogy a Besiktas összeállításában csak egy török játékos kapott lehetőséget, a kispadon viszont már jóval több hazai futballista „ücsörgött”.

A Dortmund indította útjára a labdát az isztambuli Vodafone Parkban, ahol félelmetes hangulatot teremtettek a szurkolók. Közel telt ház előtt játszották a csoportmérkőzést.

Nagy elánnal kezdte a meccset a Besiktas, próbálta már korán nyomás alá helyezni ellenfelét. A Dortmund magas letámadással reagált, lendületes játékot, nagy iramot hozott az első 5 perc.

Folytatás

Forrás: www.origo.hu