Megérkezett Beren Saat új sorozatának első előzetese

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, az amerikai Netflix online médiacsatorna egy új török televíziós sorozatot készít, melynek helyszíne a Törökország délkeleti részén, Şanlıurfa tartományban lévő Göbekli Tepe lesz.

A Beren Saat, Mehmet Günsür, és Metin Akdülger főszereplésével készülő sorozatot december 27-től láthatja a közönség. A Göbekli Tepében játszódó sorozat első előzetese a napokban került ki az egyik legnagyobb videó megosztóra:

Az Atiye című misztikus sorozat 8 részből áll majd, a forgatások Isztambulban, és Délkelet-Anatólia több városában, de legfőképpen Göbekli Tepében zajlottak.

A történet Şengül Boybaş török írónő első, A világ ébredése (Awakening the World/Dünyanın Uyanışı) című regényén alapul. Beren Saat egy Atiye nevű nőt alakít, aki egyszerű és boldog életét él családjával és szerelmével, Ozannal Isztambulban. Ám egy nap rájön, hogy van egy különleges képessége, át tud járni a történelmi korokon. Eljut a világ kezdetére, ahol segít az ókori kultikus szentély, Göbekli Tepe feltérképezésében.

Erhan régész, aki a térségben ásatásokat folytat, és egy szimbólumot fedez fel, amely feltárja Atiye és Göbekli Tepe misztikus kapcsolatát. Ahogy a rejtély kezd kibontakozni, az események úgy kérdőjelezik meg Atiye múltját és jövőjét, mindent, ami a valóság és a lelkiség között van.

A sorozat készítő abban bíznak, hogy a december 27-i Netflix bemutatót követően még több látogató érkezik majd Göbekli Tepébe, amely nagymértékben hozzájárul Şanlıurfa turizmusának fellendüléséhez is.

Forrás: ajansurfa.com

Kollár Kata – Türkinfo