A Netflix új török sorozata Göbekli Tepében játszódik

Az amerikai Netflix online médiacsatorna egy új török televíziós sorozatot készít, melynek helyszíne a Törökország délkeleti részén, Şanlıurfa tartományban lévő Göbekli Tepe lesz.

A Netflix már korábban bejelentette, hogy az új sorozatának főszereplője Beren Saat török színésznő lesz, akit a magyar nézők olyan sorozatokból ismerhetnek, mint a Tiltott szerelem, a Fatmagül, a Bosszú vagy A szultána.

A történet helyszíne, ahogy arról már korábban mi is beszámoltunk, 2018 nyarán került fel az UNESCO Világörökségi Listájára.

A Netflix itt forgatott sorozata jó alkalom lesz arra, hogy Göbekli Tepe világszerte ismertté váljon, mert a fantasy műfajban készülő sorozat biztosan sok fantasy-film és Beren Saat rajongót vonz majd arra a helyre, ahol a világ legősibb szentélye található.

Göbekli Tepe már 12 000 évvel ezelőtt is létezett, az itt található kőtáblákat 1963-ban fedezték fel, a régészeti munkák pedig 1995-ben kezdődtek el a területen.

Az új török sorozat készítője az O3 Média vállalat, a forgatás március végén kezdődik.

A történet Şengül Boybaş török írónő első, A világ ébredése (Awakening the World/Dünyanın Uyanışı) című regényén alapul. Beren Saat egy Atiye nevű nőt alakít, aki a családját keresve rájön, hogy van egy különleges képessége: át tud járni a történelmi korokon. Így eljut a világ kezdetére, ahol segít az ókori kultikus szentély, Göbekli Tepe felépítésében.

Göbekli Tepe még biztosan sok mozifilm és tévésorozat ihletője lesz, de a Netflix az első, aki ezt a különleges helyszínt használja. Meglepő módon a török hatóságok találkoztak a sorozat készítőivel, és megadták az engedélyt a film elkészítéséhez. Úgy tűnik, ez lesz az a film, amelynek köszönhetően a nézők megismerhetik a csodát, mely évezredekig rejtve volt a szemünk elől.

Forrás: ahvalnews.com, teammy.com

Kollár Kata – Türkinfo


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here