Már éjszaka is meglátogathatjuk Törökország egyik híres ókori helyszínét

Fotoğraf: Gökhan Sirkeci: https://www.pexels.com

Egy új projekt keretében már éjszaka is meglátogatható a Törökországban található 2300 éves ókori Epheszosz.

Törökországban a nyári szezonban több ezer látogatót fogad az ókori város, Epheszosz, amely 2015 óta szerepel az UNESCO világörökségi listáján. Mostantól, az Éjszakai Múzeum projektnek köszönhetően, naplemente után teljesen más hangulatba járhatják be a látogatók Törökország 2300 éves történelmi helyszínét és élhetik át annak gazdag kulturális örökségét.

„Az éjszakai múzeum koncepciója idén valósul meg először Törökországban, Epheszosz után több történelmi helyszín is bejárható lesz éjszaka. Egyre többen érkeznek mind belföldről, mind külföldről ezekre a területekre, azonban kapacitásuk korlátozott, így meghosszabbítottuk a látogatási időt” – árulta el Süleyman Elban, Izmir kormányzója.

Hozzátette, a magas nyári hőmérséklet miatt az embereknek nehézséget okoz nappal meglátogatni a területeket, így az éjszakai megnyitás kényelmet és komfortot biztosít a látogatók számára – írja a Hürriyet Daily News.

Kolléganőnk a közelmúltban magyar emlékek nyomában járt Rodostótól Isztambulon át Izmitig, az útról készült beszámolóját itt olvashatják.

Forrás: turizmus.com