Magyar nézettség (36. hét) – Török sorozattól kapott ki a Barátok közt

Végre elérkezett az őszi szezon első olyan hete, amelyben mindkét nagy csatorna maximumra kapcsolta a fordulatszámot. Az elmúlt hét nap pedig hatalmas meglepetéseket hozott. A Barátok közt egy csapásra kiesett a nézett produkciók közül, a Love Island a fiatalokat se nagyon csábítja, eközben az Ázsia Expressz sebességet váltott, a Sztárban Sztár leszek! pedig letarolta a vasárnap estét.

Az indulása óta először már nem esténként láthatóak a Barátok közt legújabb epizódjai. Nagy kérdés volt, hogy a Híradó előtt, a TV2 török sávja ellen mire lesz képes a csatorna veterán szappanoperája. Várható volt, hogy nem tudja majd egy az egyben ugyanazokat a számokat elérni 17:10-kor, mint a főműsoridőben, de arra kevesen számíthattak, hogy a teljes lakosság körében egyszer sem tudja legyőzni a vele egyidőben sugárzott Anya című török szériát. A reklámozóknak fontos 18-49 éves nézők körében jobb a helyzet, 5-ből 4-szer nyert a Barátok, de nem sokkal hoz jobb eredményt, mint az eddig itt futott, és remesen gyengén teljesítő Megtörve.

A Barátok közt azonban nem csak délutánonként látható, hiszen késő esténként vetítik az ismétlését, amely hullámzó teljesítményt nyújtott. Volt amikor roppantul kevesen nézték, máskor pedig a délutáni adásnál is többen kapcsoltak oda rá. Vajon a tévézők visszatalálnak majd a sorozathoz, vagy az RTL ezen húzásával végérvényesen is elveszett a rajongók egy jelentős része, és úgy jár a Barátok is, mint a Jóban Rosszban vagy az Éjjel-Nappal Budapest?

Miközben a Barátok közt kapcsán egyelőre sok a kérdőjel, az Ázsia Expressz mondatvégi írásjele kiegyenesedett. A celebes reality a parádés premier után zuhanni kezdett, és nem zárta túl fényes eredményel az első hetet, ám az elmúlt öt adásra nem csak feljavultak a számai, de stabilizálódtak is. Az Ázsia nagy harcot folytat a Fókusszal, de mind a teljes lakosság, mind a 18-49 éves nézők körében többször is el tudta kapni a magazinműsort, amely amúgy nem teljesít rosszul. A reality megverni nem tudja, de kissé meggyengítette a Drága örökösöket, amelynek epizódjai nem hoznak olyan parádés nézettséget, mint év elején. Az Örökösök ennek ellenére a hétköznap esték vezető tartalma 18-49-ben. A teljes lakosságban a legtöbb nézőt estéről estére a Tények és vagy a Tények Plusz ülteti a képernyők elé. A TV2 híradói kivételesen erősek voltak a múlt héten.

Folytatás

Forrás: musorvizio.hu


1 COMMENT

Comments are closed.