Lokum, a török csemege

Kép forrása: commons.wikimedia.org

Hozzávalók

225 g cukor
1 dl víz
50 g étkezési keményítő
1 teáskanál borkősav
120 ml víz
2 narancsból nyert narancslé
1 csepp ételfesték
tálalás, díszítés
2 ek porcukor
2 ek étkezési keményítő
30 g pisztácia

Elkészítés

225 gramm cukrot és 1 deci vizet egy kis lábasban összekeverünk. Közepes lángon addig főzzük, amíg teljesen egynemű lesz.

Ekkor forrásig hevítjük, kevergetve, és vigyázva, hogy ne kezdjen karamellizálódni. Amikor épp felforrna, mérsékeljük alatta a lángot. Lassú tűzön főzzük innen, keverés NÉLKÜL, egészen addig, amíg el nem éri a 115°C-os hőmérsékletet – ehhez bizony elengedhetetlen valamilyen konyhai hőmérő.

Folytatás

Forrás: www.nosalty.hu