
Zeytinyagli kereviz (olívaolajos zeller) Hozzávalók (6 személyre): 2 db nagy zeller 6 db kis hagyma 2 db sárgarépa 10 dkg zöldborsó 2 db nagy burgonya fél pohár olívaolaj 1 mokkáskanálnyi kristálycukor kevés víz petrezselyem (a díszítéshez) só
Magyar Történelmi Emlékek – Értekezések
Hozzávalók * két pohár ince bulgur (apróra tört bulgur, kapható török élelmiszerüzletekben és bioboltokban) * egy fej vöröhagyma – vagy néhány szál újhagyma * egy húsos paradicsom * két kiskanál paradicsompüré * friss petrezselyemlevél * kígyóuborka * egy kisebb fej jégsaláta * durvára morzsolt chilipaprika vagy csípős pirosarany * só * kevés őrölt bors A hozzávalók mennyisége ízlés szerint változtatható
Törökországban senki sem eszik szívesen egyedül Válogasd meg barátaidat főztjük íze szerint” – ez a török közmondás jól mutatja, milyen fontos szerepe van a Boszporusz-menti országban az étkezésnek. Az evés szinte szertartásnak számít, és csaknem elképzelhetetlen, hogy valaki egyedül vagy gyorsétteremben csillapítsa az éhségét.
Lassan kezdem magam úgy érezni, mint aki (a nyelvtől eltekintve), szép csendben átment török gasztroblogba. Rengeteg kipróbálásra és kigondolásra váró recept motoszkál még a fejemben, alig bírom magam elrángatni a gondolatuktól. Majd szép lassan, hogy azért legyen valami változatosság. Naná, hogy padlizsános receptek is.