2 db padlizsán
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
4 ek olívaolaj
2 ek sűrített paradicsom
1 ek paprikakrém
1db piros paprika
0,5 kg kockákra vágott bárányhús
3 db paradicsom
½ pohár fenyőmag
1/ kávéskanál tárkony
4-5 szál friss menta
½ pohár kockákra vágott fehér sajt
Só, bors
A padlizsánokat hosszában vágjuk ketté. Belsejüket kanalazzuk ki, végeiket levághatjuk, de nem muszáj. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük bele, és 190°-ra előmelegített sütőben 20-25 percig süssük.
Vágjuk finomra a hagymát, egy mélyebb serpenyőben, vagy lábasban dinszteljük meg, dobjuk rá a zúzott fokhagymát. Tegyük rá a paradicsom- és a paprikakrémet, a felkockázott piros paprikát, majd a húst.
Amikor a hús színe kezd megváltozni, keverjük hozzá a padlizsán kikapart belsejét, dobjuk rá a felkockázott paradicsomot, a fenyőmagot, sót, borsot és a tárkonyt, majd főzzük együtt tovább, még 15-20 percig. Aprítsuk fel a mentát, hintsük meg vele, vegyük le a tűzhelyről. Töltsük bele a húst a padlizsánok belsejébe, végül a kockákra vágott fehér sajttal díszítsük, és forrón tálaljuk.
Afiyet olsun!
Fordította: Szegedi Ági / Türkinfo
Forrás: www.elele.com.tr