Komoly veszélyben volt a Barcelona, de túlélte a törökországi poklot

Kép forrása: hu.wikipedia.org

Továbbjutott a Barcelona az Európa-liga negyeddöntőjébe, miután a legjobb 16 között rendezett, Galatasaray elleni párharcban kiharcolta a továbbjutást. A katalán fővárosban múlt héten 0–0-ra végeztek a felek, így a döntés az isztambuli találkozóra maradt.

Telt ház, mintegy 52 ezer török szurkoló fogadta a csapatokat a Nef Stadionban, valóságos pokoli hangulatot teremtve az összecsapásnak. A mérkőzést a katalán csapat kezdte aktívabban, azonban a 28. percben egy török szögletet követően Marcao fejelt a spanyol kapuba, megszerezve az előnyt a hazai csapatnak. A brazil védő 2018 után volt újra eredményes tétmérkőzésen.

Nem tartott sokáig a törökök öröme, viszonylag hamar, a 37. percben érkezett is a katalánok válasza, Pedri szenzációs szólója végén talált a kapuba, és egyenlített ki.

A fordulás után már egyoldalúvá vált a találkozó, mindössze öt perc után érkezett is az újabb Barcelona-gól, ezúttal Pierre-Emerick Aubameyang váltotta gólra Frenkie de Jong passzát. A mérkőzés további részében tartotta az eredményt a katalán csapat, a Galatasaray nem tudott különösebben veszélyes támadásokat vezetni, így a végeredmény 1–2 lett.

Forrás és további eredmények: www.msn.com