Kis Moszkva Törökországban

5 napos tanulmányútra kaptam kiküldetést Törökországba. Izgalmasan indult az utazás, mert soha nem voltam még Törökországban. A repülőgép Bécsből indult Antalya-ba, mivel ebben az időszakban Mo-ról nincs közvetlen járat oda. A reptérre autóval mentem ki. Az elektronikus jegykezelés a törököknél még nincs teljesen tökéletesítve, ezért jó hogy 15:30-ra kiértem a reptérre, mert 18:15 -re sikerült kiderítenem, hogy kell papír alapú jegyet is kapnom és még éppen be tudtam chekolni.

Az utat a SunExpress török járattal tettem meg, kaptunk egy kis dobozos kaját, benne tészta, oliva öntet, meg pár zöldség, italválaszték alkoholmentesből szinte bármi. Az út 2 és fél óra volt.

A leszállás után 15 EUR-ért kaptam egy vízumpecsétet az útlevélbe, és már mehettem is ki az antalyai éjszakába. Egy hivatalosnak tűnő taxi társasághoz mentem, ahol rögtön a nyakamba ugrottak, hova akarok menni. Mondtam a szálloda nevét. Megkérdeztem mennyiért visz el. Ez nagyon fontos, hogy előre tisztázva legyen a díj! A szálloda a reptérről kb. 20 percre volt autóval, igaz a soför kb 100-120-al ment végig, pedig külvárosi rész volt. Érdekes, hogy a pirosnál azért megállt….Megérkeztünk a szállodához. 20 EUR volt a díj, számla nélkül. A szálloda monumentális épületkomplexumokból áll. Aki járt Moszkvában, az bizonyára ismeri a Kreml, Blazseníj székesegyház méreteit. Ugyanezt kell elképzelni 1:1 méretben. A Kreml szolgál az étteremnek, konferencia helyiségeknek, szabadidős sportoknak (bowling, billiárd, stb…). A hagymakupolás székesegyházban különféle éttermek vannak, (olasz, mexikói, stb..). Ezek csak este működtek, akkor pedig fizetősek voltak. A szálloda egyébként All Inclusive. A normál szobaár 300 EUR, mi rengeteg kedvezményt kaptunk talán azért, mert szezon előtt voltunk és csoporttal. A szoba a szokásos európai színvonal, tiszta, rendes, légkondival, műholdas TV-el, ingyen kiiható minibárral, hajszárítóval, törölközőkkel, ingyen széffel. Az 5000 szoba 3 épületben helyezkedik el, amiket az udvaros fedett folyósok kötnek össze. Az épületek között 25 fokos vízű szabadtéri medencék, amik szintén össze vannak egymással kötve, és egy 50m-es fedett uszoda van. A tengerpart nagyon közel van, kb 2-3 perc séta még a legtávolabbi szobából is. A tengerpart homokos, gyerekeknek kitűnő! A víz viszont elég gyorsan mélyül, de azért lehet pancsolni. A parton a napozó ágyak, szivacsmatraccal (!) ingyenesek, sőt vannak függőágyak is, amikbe óriási nagy párnákat tesznek bele a kényelem fokozására. Van külön cári teaház, ahol egész nap lehet ingyenes teákat kapni. Esti programról mindig gondoskodott egy-egy fellépő zenekar. Ami kicsit furcsa, hogy a hely ekkor tele volt oroszokkal, és hát a környezet is erősen emlékeztet Moszkvára. (Hogy minek megy egy orosz a török tengerpartra egy kis Moszkvába nyaralni eléggé érthetetlen…) Az All Inclusive ellátás háromszori svédasztalos étkezést jelentett, rengeteg salátával és gyümölccsel, tortával, édességgel kevesebb hússal. Sört, bort, üdítőket egész nap ingyen lehetett inni.Alapvetően aki nem nagyon válogatós minden igényét kielégíti a felkínált étel.

Teljes beszámoló >>>
www.ongo.hu/