Kırmızı biberli ve kaşar peynirli yumurta (Sajtos rántotta kápia paprikával) – Szegedi Ági

Hozzávalók:

2 db nagy kápia paprika
4 db tojás
5 szelet félkemény sajt

2 ek étolaj
1 tk vaj

A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, vékonyan felszeleteljük. A sajtot apróra kockázzuk. A tojást ízlés szerint sózzuk, majd felverjük egy tálkában.

A vajat és az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk. Rádobjuk a paprikát, megdinszteljük, kissé megsózzuk. A sajtot összekeverjük a tojással, ráöntjük a paprikára, átforgatjuk. Egy-két percre lefedhetjük az edényt, jobban elolvad a sajt, és a tojás is szebben felfújódik. Ha megsült, forrón tálaljuk.

Afiyet olsun!

Szegedi Ági / Türkinfo