Kiremitte alabalık (Pisztráng kerámiatálban sütve) – Szegedi Ági

Hozzávalók:

2 db pisztráng, filézve
2 fej vöröshagyma
2 db burgonya
2 db paradicsom
2 db zöldpaprika
1-2 db kápia paprika
3-4 gerezd fokhagyma
néhány szem gomba (használhatunk konzerv gombát is)
5 dkg vaj
néhány babérlevél

A páchoz:

1 db citrom leve
olívaolaj
kakukkfű
őrölt pirospaprika

A tetejére:

reszelt sajt

A halfiléket megmossuk, leszárítjuk, sózzuk. Egy tálban összekeverjük a citromlevet, olívaolajat, pirospaprikát és a kakukkfüvet. Beletesszük a halat, és legalább 2 órán át hűtőszekrényben pácoljuk.

A burgonyát felkarikázzuk, a paprikákat csíkokra, a vöröshagymát félfőre vágjuk (félbe, majd vékony szeletekre). A gombát, a fokhagymát felszeleteljük, a paradicsomot feldaraboljuk. A zöldségeket összekeverjük.

A bepácolt halat kerámiatálba tesszük, köré halmozzuk a zöldségeket (nálam kicsi volt a tál, ezért került a tetejére is zöldség). Sózzuk, meglocsoljuk a maradék páclével, dobunk rá néhány babérlevelet, végül rádaraboljuk a vajat.

200°C-ra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.

Ezután a halak mindenképpen kerüljenek felülre.

A tetejét megszórjuk reszelt sajttal,

mellyel további 3-5 percig sütjük, míg a sajt ráolvad. Forrón tálaljuk.

Afiyet olsun!

Szegedi Ági / Türkinfo