Káosz és balhé a török rangadón: A vb-bronzérmes kapust hátulról ütötték le

Kép forrása: flickr.com

A Trabzonspor-Feherbahce meccs végén berohantak a pályára a szurkolók.

3-2-es vendégsikert hozott a Trabzon-Fener rangadó a török bajnokságban, a találkozó tömegverekedéssel zárult.

A káoszban a vendég isztambuliak horvát válogatott kapusa, Dominik Livakovic járt a legrosszabbul. A lefújás előtt a lelátóról valaki egy ismeretlen tárggyal, állítólag egy érmével dobta meg, amitől vérezni kezdett.

Nem sokkal később a játékvezető véget vetett a meccsnek, ami után a Fenerbahce játékosai vadul ünnepelték a nagyszerű győzelmet. Ez feldühítette a Trabzon szurkolóit. Több oldalról berohantak a pályára, és megtámadták a rivális futballistákat. Míg néhány Fener-játékos szembeszállt a hazai huligánokkal, Livakovic az öltözőbe menekülve próbálta menteni magát. Miközben az alagútba futott, egy hazai szurkoló keményen, hátulról fejbe vágta.

Az amúgy is szörnyű kegyetlenkedés több okból is még szégyenteljesebb. Livakovicot annak ellenére ütötte meg a Trabzonspor huligánja, hogy az ellenfél kapusa már megsérült, vérzettegy, a lelátóról származó tárgy miatt. Ráadásul Livakovic a helyi szurkolók behatolása után elfutott a pályáról, így még csak nem is állt be a bunyóba.

A török Super Lig első helyén a Galatasaray áll, 30 meccs után 81 ponttal, második a Fener, 79 egységgel. A 2022-es bajnok Trabzon jókora lemaradással, 49 ponttal a harmadik.

Forrás: sport365.hu