Jégszobor Múzeum nyújt hideg kikapcsolódást Antalyában

Antalya, mely Törökország egyik legmelegebb városa, különleges múzeummal várja azokat, akik egy rövid időre elmenekülnének a napsütés elől. A Jégszobor Múzeum -2 fokos hőmérsékletével ideális hely azoknak, akik kicsit hűsölni szeretnének, miközben érdekes szobrokat is láthatnak.

A Jégszobor Múzeumot az Antalya Akváriumon belül hozták létre, ahol több mint 30 alkotást állítottak ki, köztük épületek és természeti képződmények – mint a Hadrianusz kapu vagy az Everest-hegység – jégszobrait, de mozifilmek szereplőivel is találkozhatnak az ide látogatók. A Jégkorszak karakterei, vagy II. Attalosz pergamoni király szobra (akiről úgy tartják, hogy ő alapította Antalyát) is látható a múzeumban.

A múzeum egész évben nyitva tart és a szobrokon kívül egy mesterséges sípályát is kialakítottak benne.

A múzeum helyettes vezetője, Okan Gürses a médiának azt nyilatkozta, hogy a világ minden részéről érkeznek hozzájuk látogatók, a tavalyi nyitás óta az érdeklődés egyre nagyobb a múzeum iránt. A látogatók hosszabb időt is eltöltenek náluk, megnézik a szobrokat és szelfiket készítenek. Az idei évben több új szobor is készült, így aki tavaly már járt ott, annak is érdemes újra elmennie.

Forrás: Daily Sabah

Kollár Kata – Türkinfo