Hét ország hét szép hölgye muzsikál nekünk

Turan Manafzade azerbajdszáni zeneszerző és zongorista a Türk Államok Szervezetének égisze alatt hét ország muzsikusait szervezte egy zenekarba. Már eddig is több koncertet adott a formáció „Hét szépség” néven, és hamarosan Magyarországra érkeznek.

Türkmenisztánból Selbi Kadirova, Üzbegisztánból Vlada Guseynova, Kazahsztánból Maiya Medetbek, Kirgizisztánból Kanysh Nurdi, Törökországból Jülide Alpergin, és nem utolsósorban Magyarországról Paulovits Boglárka a hét gyönyörű hölgy, akik a zenekart alkotják.

A 4 hegedűst, 1 brácsást, 1 csellistát és 1 zongoraművészt karmesterként Turan Manafzade dirigálja. Első koncertjüket 2022 novemberében adták a Türk Tanács csúcstalálkozóján Szamarkandban, mégpedig az országok vezetőit elkísérő feleségeknek, a first ladyknek.

Forrás: Turan Manafzade Facebook oldala

A hét szépség fellépett már Bursában és Taskentben, legutóbb pedig Şuşában, Azerbajdzsán kulturális fővárosában, ahol nemrégiben rendeztek kulturális napokat.

Forrás: Turan Manafzade Facebook oldala

Hamarosan európai turnéra indulnak, melynek fontos állomása Magyarország.

A zeneszerző így beszél koncertjeikről: „Változatos és színes programot kínálunk. A török világban nagy népszerűségnek örvendő népi dallamokat, műveket adunk elő az egyes országok képviseletében.

A magyarországi koncertünkön Bartók Béla Magyarországon nagy népszerűségnek örvendő műveit fogjuk játszani.

Bartók Anatóliában utazgatott Ahmet Adnan Saygunnal, és anatóliai dallamokat gyűjtött össze. Ezt használta fel saját zenéjében, melyről mesélni is fogok a közönségnek” – mondta.”

Forrás: AA

Erdem Éva – Türkinfo


2 COMMENTS

  1. Várjuk sok szeretettel. Időpontot kérnénk szépen, hogy mikor lesz itt nálunk Magyarországon Köszönöm szépen. Üdv: Erika

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here