Havuç çipsi (Sárgarépa chips) – Szegedi Ági

Hozzávalók:

4 db nagyobb sárgarépa

2 ek. étolaj

3 gerezd fokhagyma összezúzva (vagy fokhagyma granulátum)

őrölt rozmaring, só

A sárgarépát meghámozzuk, megmossuk, majd rézsútosan, vékonyan felszeleteljük. Összekeverjük az étolajjal és a fűszerekkel (a só kivételével). Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük úgy, hogy a répaszeletek ne nagyon fedjék egymást. Nekem ehhez 2 db tepsire volt szükségem.

180°C-ra előmelegített sütőben, hőlégkeveréssel 20 percig sütjük, közben egyszer átfordítjuk a szeleteket. Ezután visszavesszük a hőfokot 120°C-ra, melyen további 10-15 percig folytatjuk a sütést. A kisült chipset még forrón megsózzuk. Fogyaszthatjuk önmagában nassolnivalóként, de akár köretként is.

Afiyet olsun!

Szegedi Ági / Türkinfo