Hagyományos török lepénykenyér húsos feltéttel: foszlós kelt tésztából készül a pide

Forrás: Müdavim Pide Salonu Atakent Facebook oldala

A pide, vagyis a darált hússal és zöldségekkel megrakott lepénykenyér az egyik legnépszerűbb fogás Törökországban.

Bár tipikus gyorsételnek tűnik, a pide, vagyis a zöldséges, darált húsos török lepénykenyér valójában hosszú ideig, nagy türelemmel és odafigyeléssel készül. Az alapja foszlós kelt tészta: Törökországban gyakori, hogy a tölteléket házilag készítik el, majd elviszik a pékségbe, hogy az ott sütött lepénybe töltsék bele. Az itt megadott mennyiségekből két darab lepényt készíthetsz, ez összesen hat személynek lesz elegendő.

Török lepénykenyér: pide
Hozzávalók 6 személyre
A tésztához:

30 dkg liszt
5 dkg élesztő
3 evőkanál olívaolaj
2-2,5 dl langyos víz
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor

A töltelékhez:

40 dkg darált hús
2 paradicsom
1 hagyma
1 kaliforniai paprika
1 evőkanál citromlé

bors
olívaolaj
1 tojás és 1 evőkanál olívaolaj a kenéshez

Elkészítése

Forrás: femina.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here