Gusztustalan taktika: direkt kihagytak 7 büntetőt

0A csütörtöki kosárlabda Euroligában bizarr, vagy akár úgy is mondhatnánk nagyon taktikus jelenetek követték egymást a Darüssafaka Dorus–Maccabi Tel-Aviv-meccs rendes játékidejének végén. A vendég izraeliek nem akartak nyerni, pedig vezettek, a törökök pedig a döntetlent és a hosszabbítást akarták elkerülni.

A meccs előtt mind a két csapatnak volt esélye arra, hogy a D csoportból a legjobb 16 közé kerüljenek. A Darüssafaka négy győzelemmel és öt vereséggel, a Maccabi három győzelemmel és hat vereséggel állt. Az izraeli csapat a győzelemmel egyenlíthetett, de ez még nem volt elég, a pontkülönbségre is figyelnie kellett. Csak 11 vagy ennél nagyobb különbséggel juthatott a 16-ba.

A Maccabinak erre nem sok esélye volt, még a negyedik negyed elején is a törökök vezettek. Az izraeliek végül fordítani tudtak, de látszott, a 11 pontos különbséget már nem hozzák össze a rendes játékidőben, de a hosszabbítás erre még adhatott volna esélyt. Egy perc 23 másodperccel a vége előtt 65-65 lett az állás, és innentől a Maccabi már csak arra törekedett, hogy a döntetlen megmaradjon.

A cikk folytatása>>>

index.hu