Történelmi siker Szekszárdon

Kétszeri hosszabbítás után győzte le a magyar csapat a legutóbb ezüstérmes török Fenerbahcét szerdán a női kosárlabda Euroliga második fordulójában, ezzel megszerezte fennállása első sikerét az elitsorozatban.

Szekszárd a múlt heti nyitókörben 82–71-re kikapott a legutóbb negyedik cseh USK Praha vendégeként. Előzetesen úgy tűnt, hogy Djokics Zseljko tanítványai – akik 6/2-es győzelmi mérlegnél tartanak az NB I-ben – a második fordulóban sem szerzik meg első EL-sikerüket, mivel a favoritnak számító, legutóbb ezüstérmes Fenerbahce látogatott hozzájuk.

Forrás: Atomerőmű KSC Szekszárd Facebook oldala

Az isztambuliak ugyanakkor egyelőre messze vannak a csúcsformától, erre utal, hogy az ottani pontvadászatban is van már vereségük, ráadásul az Euroliga nyitányán óriási meglepetésre 73–46-ra kikaptak a lengyelországi Polkowicében.

A szerdai meccsen a tolnaiak remekül állták a sarat, és noha egyszer elengedték ellenfelüket tíz ponttal, nem szakadtak le teljesen. A Fener végig vezetett az első húsz percben, a hazaiak legjobbja, a honosított Goree Cyesha ekkor 15 pontnál tartott.

Fordulás után ihletett formában küzdöttek a hazaiak, és a meccs során először átvették a vezetést. Óriási küzdelem zajlott a pályán.

Folytatás