Gül reçeli (Rózsalekvár)

Hozzávalók:

Forrás: Wikimedia.org

35 dkg lekvárnak való, illatos, piros rózsa
6 vizespohár kristálycukor (2 dl-es)
2 ek citromlé
2,5 pohár víz

A rózsaszirmokat tépkedjük le, alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le róla a vizet. Tegyük fazékba, adjuk hozzá a cukrot és a citromlevet. Kissé törjük össze a szirmokat, majd hagyjuk állni fél órán át. Öntsük rá a vizet, ezután anélkül, hogy lefednénk, kevergetve főzzük sűrűre. A keletkezett habot szűrőkanállal szedjük le a tetejéről. Amint elérte a kívánt sűrűséget, zárjuk el alatta a tűzhelyet. A lekvárt hagyjuk kihűlni, végül osszuk szét kis tálkákba.

Afiyet olsun!

Fordította: Szegedi Ági / Türkinfo

Forrás: www.elele.com.tr