Ez a tartalmas, lencsés bulgursaláta igazi izgalmas különlegesség: laktató, és tele van fehérjével. Valamilyen enyhén csípős chilit használj hozzá, például Aleppo pelyhet vagy Cayenne-borsot. A közel-keleti fogásokból nem hiányozhat a friss koriander sem, így ebből se spórold ki.
Török lencsesaláta bulgurral
Hozzávalók 8 adaghoz
25 dkg koktélparadicsom
10 szem szárított paradicsom
4 bögre víz
3 szál újhagyma
2 evőkanál gránátalmaszirup
2 teáskanál Aleppo chili vagy Cayenne-bors
1.25 dl extra szűz olívaolaj
1 doboz lencsekonzerv
1 bögre bulgur
1 kis doboz sűrített paradicsom (7-8 g)
1 csokor koriander
só
frissen őrölt bors
Recept idők
Elkészítési idő: 20 perc
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítés:
Egy tálban keverd el a sűrített paradicsomot a vízzel. Szórd meg chilivel, sóval és borssal, add hozzá a lecsepegtetett lencsekonzervet, és kezdd el főzni. Öt perc múlva jöhet hozzá a bulgur, és főzd tíz percig. Ezután húzd le a tűzről, és lefedve hagyd, hogy az összes nedvességet magába szívja. Közben a paradicsomot és a szárított paradicsomot darabold fel, az újhagymát vágd karikákra. Amikor megduzzadt, puha, és már nincs alatta folyadék, keverd bele az olajat, a gránátalmaszirupot, a paradicsomokat és a hagymát, és szórd meg a tetejét aprított korianderrel. Langyosan vagy hidegen is tálalhatod.
A bulgur köretként is megállja a helyét.
Forrás: femina.hu