Fedezzük fel a víz alatti világot Törökország hatalmas akváriumaival!

A török akváriumok tematikus kiállításaikkal és fejlett technológiájukkal tökéletes hétvégi kikapcsolódást nyújtanak. A nagy alagutakban találkozhatunk olyan tengeri teremtményekkel, melyek az óceánokban élnek.

Törökország hatalmas akváriumai mosolyt csalnak a gyermekek és a felnőttek arcára egyaránt. Isztambul ad otthont Európa legnagyobb akváriumának, ahol felfedezhető a rejtélyes víz alatti világ.

Cápák, vízi emlősök, halak és egyéb más tengeri állatok várnak arra, hogy találkozzanak a látogatókkal Törökország akváriumainak egyikében. Az akváriumban sétálva olyan érzésünk lehet, mintha az óceán mélyére merültünk volna, és együtt úsznánk óceáni barátainkkal, kiknek víz alatti élete mindig is rejtély lesz számunkra.

Az utóbbi 10 évben Törökországban az akváriumok száma megsokszorozódott és a befogadóképességük is megnőtt, hogy a látogatók igényeit minden téren kielégítsék. Hosszú sorok kígyóznak hétvégente az épületek előtt, a szülők szívesen viszik el gyermekeiket, hogy megmutassák nekik ezt az érdekes világot. Így ha nem akarunk hosszú órákat sorban állni ahhoz, hogy bejussunk valamelyikbe, érdemes a hétköznapokon látogatást tenni vagy előre lefoglalni a jegyeket (ez csak néhány esetben lehetséges). Azok, akiket foglalkoztat a víz alatti élet felfedezése, mindenképpen látogassanak el valamelyikbe.

Sea Life Akvárium

A korábban Turkazoo Akváriumnak hívott létesítmény Európa legnagyobb akváriuma. Tematikus kiállításaival segít elképzelni a víz alatti világot. Témái között szerepel az esőerdők, parti sziklák, a Fekete-tenger, a Földközi-tenger mélye, dokkok és kikötők, barlangok, víz alatti alagút, a Nagy Korallzátony világa, és még egy állatsimogató medence is várja a látogatókat. 2009-ben nyitották meg a Forum Isztambul Bevásárlóközpontban. Egy 83 méter hosszú víz alatti alagút, 270 fokos panorámakilátás a tengerfenékre, 21 tematikus rész, 47 bemutató medence és több mint 15000 tengeri élőlény várja a betérőket. A tengeri állatok között 2,5 méter hosszú tigriscápák és kisebb ragadozók is megtalálhatók. Ha szeretnénk az üveg mögé is bejutni és közelről tanulmányozni az állatokat, lehetőség van lemerülni közéjük, és együtt úszni velük. Az akvárium vize a Márvány-tengerből származik, mely az Égei- és a Fekete-tenger között helyezkedik el. Az akvárium az Atatürk repülőtértől csupán 5 kilométerre található, és vonattal, valamint autóval is könnyen megközelíthető.

Bővebb információ angol és török nyelven: https://www.visitsealife.com/istanbul/en/

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Alina Acea (@aceaalina) által megosztott bejegyzés

Aqua Vega Akvárium

Az Ankara Mamak kerületében található Aqua Vega Akvárium 4,5 millió literes kapacitásával és 98 méteres hosszával Törökország és Európa egyik legnagyobb akváriuma, mely egyben Törökország legnagyobb, bevásárlóközpontban található akváriuma. A cápákon kívül kisebb ragadozó halakat és több érdekes dolgot is láthatunk itt. Ebben az akváriumban is lehetőség van merülésre. A létesítményben van egy „Adrenalin világa” rész, ahol 250 vadállat él. A legveszélyesebb fajok közül kígyókkal, tarantulákkal, mérgező békákkal találkozhatunk. A tengerek és óceánok mélye még mindig rejtély az emberiség számára, így ha meg akarjuk ismerni ezt a különös világot, az Aqua Vega kitűnő választás lesz.

Bővebb információ török nyelven: http://www.aquavega.com.tr/

Isztambul Akvárium

Az Isztambul Akvárium a világ legnagyobb tematikus akváriuma, az Állatkertek és Akváriumok Világszövetségének tagja. Ha figyelembe vesszük a színvonalát, a halfajok számát, a szórakozási lehetőségeket, az Isztambul Akvárium az a hely, ahol egy egész napot el lehet tölteni azzal, hogy felfedezzük a víz alatti világot. Az Isztambul európai oldalán a Florya kerületben található kétszintes épület közel 22000 négyzetméteren terül el. 64 medence található itt, melyben 6800 m3 víz van. 1500 fajta szárazföldi és vízi élőlény közel 15000 példányát lehet megnézni. Az akvárium 16 téma köré épül a Fekete-tengertől az esőerdőkig. Az akvárium az egyik leghitelesebb, legjobban felszerelt, a valóságot leginkább tükröző akvárium. Számos útvonallal, interaktív szolgáltatással és a legújabb technológiával büszkélkedhet. Teljes mértékben megfelel a nemzetközi szabványoknak, mert itt az élőlények a lehető legközelebb vannak természetes élőhelyükhöz. Ez a hely az egyik legjobb, amit érdemes az egész családnak felkeresni. Mindenkit elkápráztat a látvány, ha belép az Isztambul Akváriumba. Nem elhanyagolható az a tény sem, hogy Törökország kulturális fővárosában, Isztambulban található, amelyet évente több ezer turista keres fel.

Bővebb információ angol és török nyelven: http://www.istanbulakvaryum.com/?locale=en

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

A M I R A (@ammari_mira) által megosztott bejegyzés

Antalya Akvárium

Az Antalya Akvárium a világ legnagyobb alagúttal rendelkező akváriuma, mely Törökország turistaközpontjának szívében helyezkedik el, melyet több ezer helyi és külföldi turista keres fel minden évben. A TripAdvisor Travelers’ Choice díját 2014-ben és 2015-ben is elnyerte. Az Antalya Akvárium kitűnő hely a tanulásra, inspirál és felfedezésre csábít egyszerre. 131 méter hosszú és 3 méter széles alagútjával a világ legnagyobb akváriuma, melyben 40 különböző téma köré épült medence tekinthető meg. Még hógolyózásra is van lehetőség a Snow World nevezetű részen, ahol igazi hó van. A Wild Parkban találhatók mérgező fajok és trópusi hüllőház is. Az Oceanride XD moziban háromdimenziós technika segítségével mi is vitorlázhatunk a világ tengerein.

Bővebb információ angol és török nyelven: http://www.antalyaaquarium.com/

Forrás: Daily Sabah

Fordította: Kollár Kata – Türkinfo