Egy egész báránycomb
A marináláshoz:
1 kk koriandermag
1 kk édesköménymag
2 szem kardamom
Só, bors
1 kk római kömény
1 kk őrölt piros paprika
½ kk őrölt fahéj
2 édeskömény levél
Egy csokor friss menta
2 gerezd fokhagyma
2 citrom leve és reszelt héja
½ pohár olívaolaj (a pohár 2dl-es)
A koriander és az édeskömény magokat összetörjük, majd tapadásmentes serpenyőben kissé megpirítjuk. A tűzhelyről levéve kihűtjük. Egy másik tálban összekeverjük a sót a fűszerekkel. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a citrom levét és reszelt héját, az olívaolajat, valamint a kihűlt, pirított magvakat.
A húst tegyük egy széles tepsibe, éles késsel vagdossuk be, majd egy ecset segítségével egyenletesen oszlassuk el rajta a fűszeres keveréket. Két órát pihentessük a hűtőszekrényben. Tetejét fedjük le zsírpapírral (vagy alufóliával), és 180°-ra előmelegített sütőben süssük 40-45 percig, míg elkezd puhulni. Ekkor, a tetejét szabaddá téve, további 15-20 percen át, pirulásig sütjük. Forrón tálaljuk.
Afiyet olsun!
Fordította: Szegedi Ági / Türkinfo
Forrás: www.elele.com.tr