Ezogelin çorbası (Török vöröslencse-leves)

Forrás: İstanbul cafe Facebook oldal

Hozzávalók: * fél fej vöröshagyma * 1 dl vöröslencse (vagy sima, ha nincs más) – érdemes beáztatni előtte * 0,5 dl rizs * 2 evőkanál bulgur (vagy kukoricadara) * 1 evőkanál liszt * 5 dkg sütőmargarin * 2 evőkanál paradicsompüré * 8 pohár húsleves kockából * 1 csokor friss menta (vagy 3 evőkanál szárított) * 2 kanál bazsalikom * só * pirospaprika (ízlés szerint mehet bele egy kis csípős is) Elkészítés:

A margarin felét megolvasztjuk, megpároljuk benne az apróra vágott hagymát, ezután megy bele a liszt, a húsleves és a paradicsompüré, átforraljuk, majd beletesszük a rizst, lencsét és a bulgurt.

A maradék margarint egy másik tálban megolvasztjuk, beledobjuk a fűszereket, kicsit megpirítjuk, hogy jó erős ízük legyen. Végül beletesszük a levesbe, és addig főzzük, míg a lencse megpuhul.

2010-09-26