„ETTŐL MINDIG MEGŐRÜL A NÉP A KONCERTJEINKEN” – ALBUMPREMIER! NASIP KISMET: LIVE AT SUPERSIZE RECORDING

Török népdalok, régi popszámok, és saját szerzemények, mind a Nasip Kısmettől már megismert táncos-pszichedelikus, sajátos lüktetésű, etnojazzes stílusban. Ezt nyújtja Budapest egyetlen török zenét játszó zenekara, az Ocak testvéreket és a magyar jazz- és folkszíntér neves figuráit felvonultató Nasip Kısmet első nagylemeze, amit élőben rögzítettek a SuperSize stúdióban. Premier!

Nasip Kısmetet 2019-ben alapította a már jó pár éve Budapesten élő Arif Erdem Ocak. Az egyik legismertebb török rockzenekar, Seksendört gitárosa a fővárosban találkozott Cem Aksellel, az egyik legjobb török jazzdobossal. Arif ekkor már szólóban játszott török zenét Budapesten, de szerette volna több hangszerrel kiegészíteni, színesíteni a zenéjét, ezért bevette Akselt, majd egy nappal az első közös zenélésük után belebotlott az utcán Mester Dániel szaxofonosba, aki jól ismeri és játszotta is a török zenét. Dániel mellett felkérte Eged Mártont basszusgitározni, és ez a négyes felállás rögzítette a zenekar első EP-jét. Később a Covid miatt Cemnek vissza kellett térnie Törökországba, így a zenekar is átrendeződött: Szegő Dávid csatlakozott dobosként, Smuk Tomi perkásként, Arif húga, Derya Ocak pedig vokalistaként.

Kép forrása: receorder.blog.hu

„IGAZI BUDAPESTI ZENEKAR VAGYUNK” – BEMUTATKOZIK A NASIP KISMET.

Mivel a járvány miatt nem igazán tudtak koncertezni, így tavaly stúdióba vonultak, és élőben felvették az első nagylemezüket. Minden dalból egy vagy két felvétel készült, és azt választották ki, amelyik jobban tetszett nekik. Az audiofileknek szánt DSD formátumban már év eleje óta megvásárolható a Hunnia Recordsnál megjelent lemez, de mától végre a streaming-oldalakon is fülelhető. A dalok hátteréről, török gyökereiről Mester Dániel szaxofonos és a vokalista Derya Ocak mesélt nekünk.

A Nasip Kısmet az Akvárium Klubban mutatta be első lemezét egy egész estés koncerten. Ugyanott lesz most következő koncertjük is: 2023. december 8-án este láthatjuk, hallhatjuk a csapatot. (címe: ISLANDMAN (TR) & Nasip Kismet (TR/HU)// After Party: Akos Voros, Vedat Akdag// Support: Labek & Chrobak)

A cikk forrása és az album dalairól részletes írást olvashatnak: recorder.blog.hu