Erdogan az EU-t ostorozza, a török parlament még ma igent mondhat a svéd NATO-csatlakozásra

Kép forrása: Alliance For Securing Democracy

Recep Tayyip Erdogan török elnök reagált az ankarai terrortámadásra, parlamenti nyitóbeszédében pedig az Európai Unióról, a török csatlakozási folyamatról mondta el a véleményét. A török parlament órákon belül jóváhagyhatja a svéd NATO-csatlakozást.

Lövöldözés és robbantás is volt.

Recep Tayyip Erdogan török elnök az ankarai terrortámadásra reagálva azt mondta, hogy a terroristák sohasem fogják elérni a céljaikat. Vasárnap két öngyilkos terrorista támadta meg a belügyminisztérium épületét, az egyiket ártalmatlanították, de a másik felrobbantotta magát. A támadásban két rendőr könnyebben megsérült.

A televíziós felvételeken különleges bombakereső egységeket lehetett látni, amint egy, a parlament és a minisztériumok közelében parkoló gépkocsit vizsgálnak át, amelynek közelében egy rakétavető feküdt az úttesten. Az elkövetők kiléte egyelőre ismeretlen, egyetlen terrorszervezet sem vállalta magára a merényletet, miközben a török parlamentben pont most kezdődik a nyári szünetet követő őszi ülésszak. Az AFP török hírforrásokra hivatkozva azt írta, hogy lövések is dördültek a kormányzati negyed közelében.

A polgárok békéjét és biztonságát fenyegető gazemberek nem érték el céljaikat, és soha nem is fogják elérni azokat – idézi Erdogant az ahram.org.
Erdogan az Európai Uniót támadja

A török elnök nyitóbeszédében azt mondta, hogy Törökország az elhúzódó csatlakozási tárgyalások után már semmit sem vár az Európai Uniótól.

Folytatás

Forrás: index.hu