Elindult a jegyértékesítés a Nemzeti Színházban a 11. MITEM

Olasz világpremier, kortárs spanyol drámaíró, török előadások a Török-Magyar Kulturális évhez csatlakozva, belga, bolgár, baskír, grúz, görög, izraeli társulatok, – világszínházi találkozások lesznek  idén is  a Nemzeti Színházban.

A Török-Magyar Kulturális Évadhoz csatlakozva két török előadás is látható lesz a MITEM programjában. Isztambulból a Háború és béke színpadi adaptációját hozzák a Budapesten is jól ismert Alekszandar Popovszki rendezésében. Tolsztoj művének probléma felvetése ma is  aktuális: véres történelmi időkben az egyéni döntések tere beszűkül, a szabadságvágy feloldódik a közösségi moralitásban.

Az Isztambulból érkező Háború és béke című produkció egy képe, rendező: Alekszandar Popovszki

Ankarában februárban lett a bemutatója az Anyaállam (Devlet Ana) című előadásnak, ami az egyik legfontosabb török történelmi regény, Kemal Tahir műve alapján készül. Az előadás a török nép küldetését, lelki alkatát és államiság gyökereit tárja fel és mutatja be, méltóképpen illeszkedve a magyar-török kulturális évad programjába, amelynek keretében a Török Köztársaság megalakulásának és a magyar-török diplomáciai kapcsolatok felvételének 100. évfordulóját ünnepli a két ország.

A Nemzeti Színház a Körhinta előadással az Antalya Nemzetközi Színházi fesztiválon lép fel májusban a török-magyar évad keretében a Haşim İşcan Kulturálus Központ nagytermében, a Török Köztársaság Kulturális és Idegenforgalmi Minisztériuma és a Török Állami Színházak Főigazgatósága meghívásának köszönhetően.

április 18. csütörtök 18.00                          Háború és béke                                 

április 20. szombat 19.00                            Anyaállam                                                      

A Nemzeti Színház török előadásoknak jelentkezőknek 1.000 Ft.-os kedvezményes jegyeket tud biztosítani a készlet erejéig.

Jelentkezni az alábbi e-mail címen tudnak az érdeklődők:

andrea.bossak@nemzetiszinhaz.hu