Egyetlen lépésre került az Euroliga csoportkörétől a Szekszárd női kosárlabda-csapata

Kép forrása: www.pikrepo.com

A magyar bajnoki ezüstérmes Atomerőmű KSC Szekszárd végig vezetve magabiztosan győzte le 80-70-re a török Kayseri csapatát az Euroliga csoportökérbe jutásért rendezett sepsiszentgyörgyi tornán. Ha tolnai csapat szerdán a házigazda együttest is megveri, akkor fennállása során első ízben szereplhet a legrangosabb női klubsorozat főtábláján.

A magyar bajnoki ezüstérmes Szekszárd egy ízben már közel járt, hogy a legrangosabb európai kupasorozat csoportkörében szerepeljen, és ezúttal mindössze két lépés, két győzelem választja el a nagy álom beteljesülésétől. Studer Ágneséknek a székelyföldi Sepsiszentgyörgyön a helyi Sepsit és a török bajnokság középmezőnyéhez tartozó Kayserit kell megelőzniük a háromcsapatos minitornán.

A tolnai csapatban nagyon bíztak a májusban megműtött válogatott irányító, Studer Ágnes játékában, akinek még vigyáznia kell a bokájára, de már ott tudott lenni a pályán. Ugyancsak a csapattal tartott Gereben Lívia, aki már megnyerte élete legnagyobb csatáját, legyőzte a leukémiát, egy, a talpában elszenvedett részleges szalagszakadás pedig ezek után már nem lehett akadály a játéka előtt.

A magyar csapat mellett szólt, hogy a két együttes legutóbbi találkozóján idén januárban magabiztos 88-71-es győzelmet aratott a törökök felett az Európa-kupában.

Folytatás

Forrás: www.origo.hu