Egy török kalandor, aki megmászta a gízai nagy piramist

Forrás: 32gunTV twitter oldal

Fatih Kömürcü, bátor török kalandor, felmászott az Egyiptomban található gízai piramisok közül a legnagyobbra, hogy onnan készítsen magáról egy fényképet.

Egyiptomban a szabályok tiltják, hogy bárki is felmásszon a piramisokra, mert nem akarják, hogy megrongálódjanak. Azokat, akiket elkapnak egy ilyen mutatvány közben, börtönbüntetésre számíthatnak. Kömürcü bár tisztában volt a szabályokkal, mégsem törődött velük és 10 perc alatt felmászott a legnagyobb piramis tetejére.

Hasonlóan a többi szabálysértőhöz, a fiatalembert is őrizetbe vették és egy napra fogdába zárták. Az eset még tavaly októberben történt. Kihallgatták, majd azzal a feltétellel engedték szabadon, hogy a piramis tetején készült valamennyi képet kitörli telefonja memóriájából.

Felmászni egyáltalán nem volt nehéz, viszont lejönni annál inkább. Emlékszem, hogy a rendőrök arabul és angolul és kértek, hogy másszak le, miközben néhány környéken lévő turista megtapsolta produkciómat.” – mondta.

Kömürcü egyébként a Sinan Képzőművészeti Egyetemre jár és szereti a kihívásokat. Grúziából 51 nap alatt gyalogolt el Bulgáriába és részt vett egy kerékpártúrán is, ahol körbekerekezte Iránt, Azerbajdzsánt és Grúziát. Egy kenuval 3 nap alatt átevezte a Márvány-tengert és idén márciusban átgyalogolt a befagyott Bajkál-tavon Szibériában, 17 nap alatt.

Forrás: Daily Sabah

Kollár Kata – Türkinfo