Egy macska is meghallgatta az Isztambuli Zenei Fesztivál koncertjét

Kép forrása: www.pikrepo.com

Az Isztambuli Zenei Fesztivál történetében nem ez az első alkalom, hogy négylábú vendég érkezik az egyik koncertre, ahogy egy hasonló esetről már 2020-ban is beszámoltunk. Persze az eseménysorozat nem csupán erről híres, hiszen például kiváló magyar együttesek is fellépnek: június 6-án a Liszt Ferenc Kamarazenekar és Várdai István lépett fel, a Nemzeti Énekkar pedig június 2-án adott koncertet.

A Lucerne-i Fesztivál Vonószenekara épp Beethoven Pastorale-szimfóniáját játszotta, amikor egy hegyes fülű vendég tette tiszteletét a színpadon. A cica szemmel láthatóan élvezte a muzsikát, habár egy kicsit zavarba jött a rá irányuló reflektorfénytől.

Az idén május 21. és június 13. között megrendezett Isztambuli Zenei Fesztiválon a világ számos pontjáról érkező együttesek lépnek fel. Június 1-jén például a Lucerne-i Fesztivál Vonószenekara játszotta Honegger és Beethoven műveit a kiváló zongoraművész, Maria João Pires közreműködésével. A második részben Beethoven 6. (Pastorale) szimfóniája hangzott el, amikor egy váratlan díszvendég sétált be: egy cirmos-fehér foltos macska jelent meg a színpadon.

A cica a jelek szerint rendszeres vendég a fesztiválon, a neves bariton, Benjamin Appl videója szerint egy másik koncert előtt újra megjelent a színen.

Forrás és videók: fidelio.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here