Egy angol énekesnő és egy török amatőr énekes különleges duettje

Az angol énekesnő, Anne Marie (teljes nevén Anne-Marie Nicholson), aki a Rockabye című dalt korábban a népszerű Sean Paullal adta elő, most egy különleges duettre vállalkozott.

A mobiltelefonra letölthető Smule nevű program segítségével most Anne Marie egy Délkelet-Törökországban élő lelkes amatőr énekessel, a cizrei Mehmet Ali Şulannal vállalkozott a duettre. Anne Marie angolul, míg Mehmet Ali kurd nyelven énekel a videón, melyet a világhálón már több ezren megnéztek.

A Doğan állami hírügynökségnek adott interjúban Şulan elmondta, hogy amikor elkezdte használni a mobilalkalmazást, nagyon megtetszett neki a dal, mert jó volt a ritmusa, így végigénekelte. A kurd nyelvű szöveget ő írta hozzá. Először csak a móka kedvéért énekelt, de később már komolyan foglalkozott vele. Úgy érezte, kapott egy esélyt arra, hogy az emberek jobban megismerhessék Cizrét és ne csak úgy tekintsenek szülővárosára, mint arra a településre, ahol 2016 óta harcolnak egymással a török katonák és a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) fegyveresei, és ahol szinte folyamatosan kijárási tilalom van érvényben.

A Smule egy különleges karaoke alkalmazás, melynek letöltése után lehetőség van arra, hogy a világ bármely részén lévő emberrel duettet énekeljünk, akár olyannal is, akivel még sosem találkoztunk. A kiválasztott dal szövegét mindenki a saját készülékén olvashatja.

A videót mi is megmutatjuk:

Forrás: hurriyet.com.tr, hurriyetdailynews.com

Kollár Kata – Türkinfo