Anne Marie Nicholson isztambuli koncertjének különleges sztárvendége volt

A Törökország Şırnak tartományának Cizre körzetében élő török amatőr énekes, Ali Mehmet Şulan és az angol énekesnő, Anne Marie együtt énekelték a híres „Rockabye” című számot a színpadon.

Forrás: Youtube

A 31 éves török Mehmet Ali Şulan azzal vált híressé, hogy duettet énekelt az angol énekesnővel, Anne Marie-vel. Ahogy arról mi is beszámoltunk, egy mobiltelefonos karaoke alkalmazás, a Smule segítségével adták elő Anne Marie legismertebb számát, a „Rockabye”-t. Anne Marie angolul, Ali Mehmet pedig az általa írt kurd szöveggel énekelt. A videó annyira népszerű lett, hogy a megjelenés óta már több mint egy millióan látták a legnagyobb nyilvános videómegosztó oldalon.

A brit énekesnő szeptember 9-én Kilyosban, Isztambulban adott koncertet, melyre a cizrei fiatalembert is meghívta, hogy élőben énekeljék el a dalt a közönségnek.

Nagyon boldog vagyok, a koncert nagyszerű volt.” – mondta Şulan a Hürriyet Daily News  török napilapnak adott interjúban szeptember 10-én.

Egyfajta csoda volt számomra, hogy Isztambulban léphetek fel. Anne Marie egy üzenetet küldött nekem, de nem láttam, mert két napig nem voltam online. Az egyik barátom szólt a meghívásról. Szerencsém volt, az utolsó pillanatban ültem fel a repülőre.” – tette még hozzá.

Természetesen viselkedtem a színpadon. Ugyanabban a ruhában léptem fel, mint amiben a repülőn ültem.” – mondta.

Arra a kérdésre, hogy milyen volt a közönség reakciója, amikor színpadra lépett, azt mondta, hogy a leglelkesebbek akkor voltak, amikor elkezdték énekelni a „Rockabye”-t.

Anne Marie összesen 9 számot énekelt, a mi duettünk volt az utolsó. Az első nyolc nem ugyanazt a hatást váltotta ki a nézőkből, mint az, amit együtt énekeltünk. A közönség nagyon izgatott volt, ezt Anne Marie is érezte.

Ali Mehmet, vagy ahogy a duett megjelenése óta hívják Cizreli Mehmet (Cizréből származó Mehmet törökül), 10 éve dolgozik zenészként. Büszke arra, hogy szülővárosa jelzőként szerepel nevében.

Az újságíró azon kérdésére, hogy gondolta volna-e, hogy a Smule programmal készített videó ilyen népszerű lesz, annyit felelt, hogy fogalma sem volt róla.

Volt már egy dalom még korábban, a ritmusa hasonlított a „Rockabye”-ra. Nagy siker volt, nem kaptam negatív visszajelzést.

Şulan azt is elmondta, hogy semmi sem változott az életében, kivéve azt, hogy megvalósította az álmát. „Ugyanaz az ember vagyok, aki azelőtt voltam.” – mondta. Végül még annyit tett hozzá, hogy reméli, a zenéje elősegíti a béke és az egység megteremtését.

Forrás: hurriyet.com.tr és hurriyetdailynews.com

Kollár Kata – Türkinfo