Deák-Bárdos „isztambulizik”

deak-bardosMiskolc – A 41 éves diósgyőri birkózó indul harcba pénteken az olimpia kvótáért a török városban.

Deák-Bárdos Mihály, a Magyar Birkózó Szövetség elnökségi tagja, a Miskolc Városi Sportiskola szakmai vezetője a múlt hét végén tatai ,,próbajátékon” vett részt, amelynek tétje az volt, hogy utazik-e a most pénteki, Isztambulban megrendezésre kerülő olimpiai kvalifikációs versenyre, hogy Magyarország képviseletében megpróbálhassa megszerezni a kötöttfogásúak 130 kg-os súlycsoportjában a riói kvótát.

A diósgyőri sportembert, aki pályafutása során eddig négy ötkarikás játékon vett részt, Sike András szakágvezető hívta meg Tatára, hogy csütörtöktől szombatig saját szemével győződhessen meg róla, hogy bevethető-e Deák-Bárdos Mihály. A látottakról hétfőn délelőtt a következőket nyilatkozta az Észak-Magyarországnak Sike András:

– Megszületett a döntés, Deák-Bárdos Mihály utazik Isztambulba, a kvótaszerző versenyre. Mint ismert: a kötöttfogásúak 130 kg-os súlycsoportjában eddig versenyeztetett Lám Bálint könyöksérülést szenvedett legutóbbi fellépésén Ulánbátorban, emiatt nem tud a török városban szőnyegre lépni. Ennek ismeretében vettük át, hogy milyen lehetőségek vannak arra, hogy ebben a súlycsoportban is lehessen magyar olimpiai kvóta.

A cikk folytatása>>>

boon.hu