Cseh–török csata a továbbjutásért

Kép forrása: upload.wikimedia.org

A papírforma alapján a cseh-török mérkőzésen dől el, hogy melyikük jut a nyolcaddöntőbe a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon, ugyanakkor a már biztos csoportelső portugálokat meglephetik az újonc georgiaiak, akiknek szintén van még esélyük a 16 közé kerülésre.

Mindkét alakulat számára nagyobb a tét a cseh–török párharcban. Két forduló után a törököknek három, a cseheknek egy pontjuk van, és még mindketten kieshetnek, de csoportmásodikak is lehetnek. Az egymás elleni ütközetekben sorozatban három győzelemnél járnak a törökök (2–1, 2–0, 2–0). A csehek legutóbb 2014. október 10-én tudtak győzni, akkor Európa-bajnoki selejtezőn 2–1-re.

A cseheknek komoly gondot okoz, hogy a vádlisérüléssel kezelt Patrik Schicket miként pótolják. A szombati, Georgia elleni 1–1 során Mojmir Chytil állt be a helyére. A biztos továbbjutáshoz nem elég döntetlenre játszania a gárdának.

A törököknek ugyan jó lenne az „iksz”, de Vincenzo Montella szövetségi kapitány a győzelem reményében küldi pályára csapatát. A jó kezdést (3–1 Georgia ellen) követően jött a portugálok elleni 0–3, így az olasz szakvezetőnek meg kell találnia a stabil pontokat az együttesében. Abdülkerim Bardakci sárga lapok miatt nem játszhat, míg Samet Akaydin és Irfan Can Kahveci sérüléssel bajlódik, az ő játékuk kérdéses. A 19 éves Arda Güler, a Real Madrid játékosa ugyan az első összecsapáson betalált, mégsem volt vele maradéktalanul elégedett Montella, így aztán a tehetség csak csere volt a portugálok ellen, de most minden bizonnyal újra kezdő lesz. A mérkőzést a romániai magyar Kovács István vezeti.

Mindkét találkozó szerdán 21 órakor kezdődik. A portugál–georgiai összecsapást Gelsenkirchenben, a cseh–török meccset pedig Hamburgban rendezik.

Folytatás

Forrás: www.magyarhirlap.hu