Cápákat és gumicukorhegyet is láttunk a török riviéra szállodáiban

Cápamedence a Miarosa Kemer Beach szállodában
Fotó: turizmus.com

Egyhetes tanulmányútra hívta április végén viszonteladó partnereit az Orex Travel. A Kemertől Alanyáig tartó utazás során 35 szállodát ismerhettünk meg az ötcsillagos luxushotelektől a jó ár-érték arányú háromcsillagosokig.

Kétség sem fér hozzá, hogy Kemer az egyik legszebb természeti környezetben fekvő nyaralóhely a török riviérán: míg egyik oldaláról a Torosz-hegység, addig a másik felől kristálytiszta vizű strandok veszik körül.

A kilátás nem okoz csalódást a szállodákban sem: az ötcsillagos Catamaran Quality Times szobáiból egyszerre csodálhattuk meg a tengert és a fölénk magasodó hegységet két éjszakán át. A Beldibi üdülőfaluban található hotel a tavalyi évben esett át egy nagyobb felújításon, akkor nyitotta meg a Starbucks kávézóját, azóta import alkoholt is kínálnak.

Szintén nemrég fiatalodott meg a Miarosa Kemer Beach szálloda, amely legfőképpen medencéivel kápráztatja el a vendégeit. A hotel területén egy rája- és egy cápamedence is található, és ha ez nem lenne elég izgalom, a felnőtteket külön aquapark várja hatalmas csúszdákkal. Hamarosan egy elkerített kifutóban majmokkal, aligátorokkal és madarakkal is várják a látogatókat.

Az állatok máshol is megmelengetik a vendégek szívét: a kemeri Dobedan World Palace-ban (régi nevén Alva Donna World Palace) hattyúkat és flamingókat találhatunk egy tóban. A szálloda a kecses madarak mellett bőséges ételkínálatával és homokos-kavicsos tengerpartjával is levett minket a lábunkról.

Világ körüli utazás

Az Antalyában töltött napunk során többször is úgy éreztük, mintha egy világ körüli utazáson járnánk. A Limak Lara De Luxe Hotelben például a Távol-Kelet elevenedik meg: az oszlopok bambuszra hasonlítanak, a csúszdák pedig sárkányt formáznak. A Kremlin Palace-ban úgy érezzük magunkat, mintha Moszkvában lennénk, az à la carte éttermek egy része például egy, a Boldog Vazul-székesegyházra hasonlító épületben található.

A 2017-ben megnyílt Royal Seginus Hotel a csillagok közé repített minket, a szállodát már messziről könnyen kiszúrtuk, köszönhetően az óriási csillagnak a főépület tetején. A szobák igencsak tágasak, ráadásul mindegyik zuhanyzó gőzfürdőfunkcióval felszerelt, így a wellness már a fürdőszobában elkezdődhet a vendégek számára.

Folytatás

Forrás: turizmus.com