C-vízum tudnivalók

Értesítjük ügyfeleinket, hogy 2019. január elsejétől a magyar állampolgár családtagok esetében az ún. C-EGT/látogató vízum és az azt követő magyarországi tartózkodási kártya iránti kérelmezés lehetősége megszűnt. Schengeni, ún. „C” vízum tehát családegyesítési célból nem adható magyar állampolgár külföldi családtagjai számára.

Ezentúl a magyar állampolgár családtaggal rendelkező külföldi személy a 90 napot meghaladó, családegyesítési célú tartózkodás esetén „D” típusú kérelmet nyújthat be, amennyiben magyar állampolgár családtagját kíséri vagy hozzá csatlakozik. Kérelmére (a benyújtandó dokumentumokra, eljárási határidőkre stb.) a tartózkodási engedélyre vonatkozó szabályok az irányadók, erről további információ a „Hosszú távú tartózkodás – D-vízum” résznél található.

A C-vízumkérelmek benyújtása az AS Visa irodáiban történik: 

Ankarában: Aziziye mahallesi Cinnah caddesi no: 98/1 Çankaya / ANKARA

Isztambulban: Ergenekon Mahallesi Cumhuriyet Caddesi Fransız Hastanesi Sokağı No: 5/ 1-2-3-4-5-6 Harbiye Şişli / ISTANBUL

és Izmirben: İsmet Kaptan Mahallesi Gazi Osman Paşa Bulvarı No.: 7/ Z 22 35210 Konak / İZMİR.

Az AS Visa irodái a központi ügyfélszolgálat telefon- és faxszámán és email címén érhetőek el.

Telefon:  0212 245 95 95

Fax: 0212 245 94 94

E-mail: info[at]as-visa.com

A  személyes interjúk  színhelye a Főkonzulátus épülete, az alábbi címen: POLAT OFIS B Blok, Imrahor Cad. Yankı Sokak No: 27 Gürsel Mah., Kağıthane – 34400 ISTANBUL

C típusú schengeni vízum – rövid távú tartózkodás (1-90 nap) 

A vízum előzetes beutazási engedély, amely birtokosát nem jogosítja fel automatikusan a belépésre. A beutazás és tartózkodás feltételeinek igazolását a határátkeléskor is kérhetik az utastól. Amennyiben ezt nem tudja teljesíteni, úgy a határról visszafordíthatják.

Folytatás >>>

Forrás: isztambul.mfa.gov.hu