2 pohár kis szemű bulgur (törtbúza)
1 db tojás
1 evőkanál paradicsompüré
2 evőkanál liszt
őrölt pirospaprika, só
egy kevés citromlé a főzővízbe
Szósz:
1 csomag teavaj
1 evőkanál paradicsompüré
ízlés szerint fokhagyma
Elkészítése:
Forró vizet öntünk a bulgurra, lefedjük és hagyjuk megpuhulni, felduzzadni. Ez kb. 15 perc. Ezután egy tálban összekeverjük a bulgurt az összes hozzávalóval. Jól összedolgozzuk, mintha egy tésztát gyúrnánk. Kis golyókat, gombócokat formálunk belőle. Egy kevés vizet teszünk fel forrni, sóval és kevés citromlé hozzáadásával. Amint a víz felforr, belerakosgatjuk a kis gombócokat és felfőzzük. Kiszedjük egy tányérra őket és a tetejére öntjük az elkészített szószt.
2013-04-28
Nushe