1 nagy pohár (2,5 dl-es) búza
3 ek. étolaj
1-1 db piros és zöld paprika
1 fej vöröshagyma
1 ek. sűrített paradicsom
só, bors
A búzát megmossuk, beáztatjuk egy órára, ezután sós vízben puhára főzzük. A vöröshagymát felaprítjuk, a kétféle paprikát kockákra vágjuk. Az olajon kissé megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. Egy-két perc pirítás után rádobjuk a paprikát is, azzal folytatjuk a műveletet. Amikor a paprika is megpuhul, belekeverjük a főtt búzát. Sózzuk, fűszerezzük. 3-4 perc alatt összefőzzük. Tálaláskor meghinthetjük finomra vágott petrezselyemmel. Nagyszerű köret, de önmagában is finom.
Afiyet olsun!
Szegedi Ági / Türkinfo