Buğday pilavı (Búzapiláf) – Szegedi Ági

Hozzávalók:

1 nagy pohár (2,5 dl-es) búza

3 ek. étolaj

1-1 db piros és zöld paprika

1 fej vöröshagyma

1 ek. sűrített paradicsom

só, bors

A búzát megmossuk, beáztatjuk egy órára, ezután sós vízben puhára főzzük. A vöröshagymát felaprítjuk, a kétféle paprikát kockákra vágjuk. Az olajon kissé megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. Egy-két perc pirítás után rádobjuk a paprikát is, azzal folytatjuk a műveletet. Amikor a paprika is megpuhul, belekeverjük a főtt búzát. Sózzuk, fűszerezzük. 3-4 perc alatt összefőzzük. Tálaláskor meghinthetjük finomra vágott petrezselyemmel. Nagyszerű köret, de önmagában is finom.

Afiyet olsun!

Szegedi Ági / Türkinfo