Brutális jelenetek Dzsudzsák volt csapatának bajnokiján

Fotó: Twitter/Fotomac

A török harmadosztályban szereplő Bursaspor az Amedspor csapatát látta vendégül vasárnap, de a találkozón nem a futballé volt a főszerep.

A szurkolói rendbontások már a mérkőzést megelőző este elkezdődtek, amikor a Bursaspor – melyet korábban a magyar válogatottsági rekorder, Dzsudzsák Balázs is erősített – szurkolói tűzijátékokat lőttek fel a hotel közelében, ahol az Amedspor játékosai és stábja szállt meg.

Egyes beszámolók szerint a találkozó előtt a két csapat játékosai összeverekedtek a pályán, majd a pályaszemle után a szurkolók műanyagflakonokkal és poharakkal dobálták az öltözőbe vonuló vendégjátékosokat, ennek ellenére a meccset lejátszották.

A kurdok lakta területről érkező vendégcsapatot már a kezdés előtt is rasszista támadások érték, a hazai szurkolók ugyanis különböző drapériákat feszítettek ki, amelyek a 90-es években történt gyilkosságokra utalnak, ahol több száz kurd embert öltek meg.

A Bursaspor szurkolói a mérkőzés alatt végig különböző tárgyakat, többnyire üvegeket, poharakat dobáltak a pályára, de repült a játéktér felé néhány kő, illetve kés is. Láthatóan ellepték a pálya szélét a különböző tárgyak, a játékvezető azonban nem vetett véget a találkozónak, a történtek ellenére lejátszották a meccset.

Folytatás és a videók: sportal.blikk.hu