Az Egri csillagok hatalmas térben, kétszáznegyven táncossal

Budapesten az MVM Dome sportcsarnokban mutatják be október 20-án a Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Egri csillagok című közös produkcióját.

Kép forrása: Nemzeti Színház Facebook oldala

Vidnyánszky Attila rendező, a Nemzeti Színház vezérigazgatója az új helyszín tegnapi sajtóbejárásán a Gárdonyi Géza regényéből 2018-ban készült színpadi produkció kapcsán elmondta, a színház egyik legsikeresebb előadása, amelyből az ötvenedik előadást is megtartották már, és amelyet sokan szeretnének még látni. „Különleges dolog egy ilyen tömegnek játszani. Más megszólalási módot, más rendezői és koreográfusi gesztusokat igényel” – fejtette ki a sportcsarnokbeli előadásról.

A tavaly év végén átadott MVM Dome-ban Székely László a helyszín méreteihez igazodó új díszletet tervezett Az októberi előadáson a Nemzeti Színház művészei mellett kétszáznegyven táncos és gyerekszereplők elevenítik meg a török megszállás idején játszódó történetet.

Zsuráfszky Zoltán, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészeti vezetője, a produkció társrendezője, koreo-gráfusa kiemelte: a táncosok készen állnak egy ilyen hatalmas tér betöltésére.

Forrás