Az átkot és a grúz álmokat is összetörték a török bombagólok az Európa-bajnokságon

Kép forrása: upload.wikimedia.org

Lüktető tempó, veszélyes támadások, izgalmak és bombagólok – így összegezhető a Törökország–Grúzia-csoportmérkőzés a németországi labdarúgó-Európa-bajnokságon. A grúzok történetük első Eb-meccsét játszották, ahol végül a pontszerzés nem jött össze számukra, mivel Törökország remek csatában 3–1-re nyert.

Nem csalódtak azok, akik figyelemmel kísérték a Törökország–Grúzia-találkozót. A legtöbben török egykapuzást vártak, a félholdasok pedig ennek megfelelően nagy elánnal kezdték az összecsapást. Vincenzo Montella szövetségi kapitány együttese főleg szögletből veszélyeztetett, majd a 10. percben egy visszakészítés után Ayhan találta el a kapufát jó 17 méterről. Nem sokat késett a grúz válasz, egy perccel később Mekvabishvili megpattanó lövésénél kellett résen lennie Günök kapusnak, aki szögletre tolta a próbálkozást.

Az irammal nem volt gond, a törökök olykor tetszetős labdajáratása kellő veszélyt hordozott magában, míg a grúzok a kontráikban bíztak.

A török próbálkozásokat a 25. percben siker koronázta. Müldür egy kifejelt labdát zúdított kegyetlenül Mamardashvili kapujának jobb felső sarkába (1–0).

Még ki sem ünnepelték magukat a török szurkolók, amikor egy szép akciót követően Kenan Yildiz talált a kapuba. Apró szépséghiba, hogy mindezt lesről tette, így a videobíró érvénytelenítette a gólt.

A grúzok kijjebb jöttek a török szorításból, olyannyira, hogy a 32. percben összejött az egyenlítés. Kochorashvili cselezte be magát szépen a 16-on belülre, amit Mikautadze passzolt be a rövid alsóba. A támadó ezzel beírta magát a grúz futball történelemkönyvébe, megszerezve az ország első Eb-gólját (1–1). Sőt, a 35. percben majdnem megduplázta saját maga és csapata Eb-góljainak számát, mivel egy varázslatos grúz akció után centikkel lőtt a kapu mellé.

A folytatás

Forrás: index.hu