Az Antalyai EXPO növényszobor kiállításán jártunk

Az idei nemzetközi EXPO-nak, ahogy arról korábban már beszámoltunk, a törökországi Antalya városa a házigazdája. A rendezvény április 23. és október 30. között várja a látogatókat. A kiállításon olyan érdekességekkel találkozhatnak a résztvevők, mint az EXPO torony, Törökország első Biodiverzitás Múzeuma, egy mesterséges sziget a gyermekek szórakoztatására, és 108, növényből készített szobor.

Olyan szerencsés helyzetbe kerültem, hogy nyaralásom alkalmával személyesen is eljutottam a kiállítás helyszínére.

A területen kihelyezett információs táblák segítségével a látogatók értékes és érdekes információkat tudhatnak meg többek között a park területén található szobrokról is.

A kanadai székhelyű Mosaicultures Internationales De Montreal 108 növényszobrot készített el az EXPO területén. A 15 hektáron elhelyezett alkotások a világ legnagyobb növényszobrai, melyeket a Mosaicultures valaha is készített.

A szobrok 7 témát dolgoznak fel, bemutatják többek között a mezopotámiai civilizáció születését, a legendás Selyemutat, az ázsiai selyemhernyó tenyésztést, a kínai rizs és bambusz termesztést, valamint az Afrikában, Észak-Amerikában és Európában élő állatokat, azok háziasítását. Az alkotások elkészítéséhez közel 700 000 növényt használtak fel.

És akkor most jöjjenek a témakörök és a hozzájuk kapcsolódó, általam készített fényképek:

  1. Ázsia: az őskor és a termékeny félhold területe

 

  1. Ázsia: a selyemhernyó tenyésztés és a Selyemút

 

  1. Ázsia: rizs és bambusz termesztés

 

  1. Ázsia: bogarak, rovarok, méz készítés

 

  1. Afrika
  1. Dél-Amerika

amerika

  1. Európa

Aki teheti, még az elkövetkező 2 hónapba látogasson el Antalyába és nézze meg ezeket a monumentális szobrokat.

Kollár Kata – Türkinfo