Amerikában modellkedett, Törökországban már kosarazni fog a válogatott center

Kifejezetten Törökországba szeretett volna szerződni a magyar válogatott első számú centere, Krivacsevics Tijana, és ez sikerült is, hiszen a Botasspor Adanában folytatja karrierjét, azt követően, hogy a nyáron az Egyesült Államokban modellkedett is.

– Vágjunk rögtön a közepébe! Miért éppen Törökországot, és miért a Botassport választotta?
– Az előző, itthon töltött szezonom után mindenképpen külföldön akartam játszani, Törökországot kedvelem, az volt a célom, hogy ott találjak magamnak csapatot – kezdte Krivacsevics Tijana, aki az előző szezont a magyar bajnoki bronzérmes Uni Győr csapatában töltötte. – Különösebb titokra sem kell gondolni, a Botasspor jó klub, az Európa-kupában szerepel, és máris kiváló játékosokat szerződtetett, aztán engem is megkerestek. A klubnál nagy célokat fogalmaztak meg, ez is rengeteget jelentett.

– Mik konkrétan ezek a nagy célok?
– A nemzetközi sorozatban a lehető legtovább szeretnénk menetelni. A török bajnokságban az előző szezonban a negyedik helyen végzett az alapszakaszban a csapat, annál is jó lenne előrébb zárni. Mondani sem kell, ha a négybe kerül egy csapat a török élvonalban, az már nagy szó. Persze meglátjuk, milyenek leszünk, teljesen új csapat épül.

– Volt máshonnan is ajánlata?
– Igen, de ezúttal türelmes akartam lenni, a török piac nem nagyon indult még be, csak most kezdenek aláírni egy-egy klubhoz a játékosok.

– Említette, hogy Törökország volt a cél. Kétszer is játszott már ott – ilyen jó tapasztalatai voltak?

– Volt jó is, meg rossz is, ahogy máshol is, de összességében megkedveltem. Barátokat szereztem, szakmailag is csak jókat lehet mondani a török bajnokságról és az ottani kosárlabdázásról. Tudja, sokaknak nem jön be, nekem igen, van, aki szereti, van, aki nem.

– Csalódásként élte meg a mögöttünk hagyott szezont, amelyet Győrben töltött?
– Kezdjük ott, hogy igyekszem mindig előre nézni, de mindenből tanul az ember. Az nyilvánvaló, hogy nem egyszerű összerakni egy csapatot. Győrben rengeteg jó játékos volt, mégsem sikerült a pályán elérni, amit mindenki várt tőlünk. Valahogy nem állt össze a mozaik. Szerencsére a magyar bajnokság is nagyon erős, a Sopron olyan szint, ahová nehéz felnőni, és az előttünk végző Szekszárd is masszív, egységes csapattá vált. Ennek tükrében azért hatalmas csalódásként sem kell megélni a legutóbbi idényt, lesz még a Győr a bajnokság élén, most is jó keret alakul a Rába-parton.

– Mikor költözik?

– Szeptember harmadikán kell jelentkeznem edzésen, de a repülőjegyemet még nem kaptam meg, így pontosan nem tudom, mikor utazom.

– Azért addig sem tétlenkedik?
– Nem, éppen Szerbiában vagyok, edzők irányításával zajlik a fizikai felkészülésem.

– Gondolom, a válogatotthoz örömmel tér majd haza novemberben, hiszen csak egyetlen lépést kell megtennie a csapatnak, hogy kijusson a 2019-es Európa-bajnokságra.
– Természetesen. Tisztában vagyunk vele, hogy szinte már kijutottunk az Eb-re, de még meg kell tennünk az utolsó lépést. Örülök, hogy szezon közben vannak a selejtezők, kicsit ki lehet zökkenni a mindennapokból, így pedig, hogy légiós leszek megint, rövid időre hazajöhetek, ez sem utolsó szempont.

Forrás: www.nemzetisport.hu