A törökországi élet 15 furcsa jellemzője, amit nehéz megszokni

© adeem_younis / Twitter

Ez az ország a saját szabályai szerint él.

Ha Törökországra gondolunk, sokaknak rögtön a paradicsomba illő tengerpartok, a lenyűgöző tájak, és a történelemkönyvek különböző fejezetei jutnak eszükbe. Emlékeznünk kell azonban arra is, hogy Törökország az a hely, ahol a Nyugat találkozik a Kelettel, ezért bármelyik irányból is érkeznek a turisták, nagy meglepetések várhatják.

1 A törökök soha nem sietnek

Törökországban az emberek megszokták, hogy „itt és most” élnek. Tervezni, ütemtervet követni, a világgal ritmusban élni – ez biztosan nem az ő világuk. Kívülről úgy tűnhet, mintha az embereknek semmi dolguk nem lenne: teáznak, napoznak és pletykálnak a szomszédokról. Ez az üzletekre gyakran is igaz: nincsenek ügyfelek, és hát, mit lehet tenni. Senki nem gyakorol nyomást az alkalmazottakra, senki nem követeli a határidők betartását, senki nem fenyegetőzik elbocsátással. Ennek a zen életszemléletnek a másik oldala a pontatlanság. Nehéz lehet időpontot egyeztetni, és a késés itt természetesnek számít.

2 Fekete fejpántot viselő férfiak

Isztambulban gyakran találkozhatunk kopaszra borotvált férfiakkal, akiknek a fején fekete fejpánt van, a nyakán pedig bekötött seb. Az ember első gondolata az, hogy ezek szektások, akik valami furcsa rituálét végeznek. Vagy talán ezek az emberek valamilyen betegségben szenvednek. Kiderült, hogy ezek csak olyan férfiak, akik kifejezetten hajbeültetésre jönnek Isztambulba. A törökök már fiatalon elkezdenek kopaszodni, és nagyon aggódnak emiatt. Törökországban épp ezért virágoznak a hajbeültetési klinikák.

3 A csokor eldobása helyett a cipő talpára írják a neveket

A török esküvőkön sok érdekes szokás van. Például az esküvő előtt a menyasszony a cipőtalpára írja a hajadon barátnőinek nevét. Úgy tartják, hogy amelyik név először kopik le, az a lány lesz a következő menyasszony. Nemrégiben a nálunk megszokott csokordobálás is csatlakozott az esküvői hagyományokhoz.

4 A nők jobban szeretik a császármetszést, mint a természetes szüléseket

Folytatás

Forrás: liked.hu


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here