A törökök röviditalához olyan erősnek kell lennie, mint egy oroszlán

Jólesik a nyári melegben a dondurma, télen pedig egy rövid rakitól hevül fel a testünk. Ha megéhezünk, akkor jöhet egy kis hamsili pilav vagy egy adag börek. Ön tudja, mi micsoda a török konyhában? Ha eddig csak a baklaváról és a halváról volt fogalma, akkor ideje kibővítenie a török gasztronómiai szótárát!

A török konyha mindig kellemes meglepetés; több évszázad óta változatlan recepteket használnak, az ételek változatosak, egyszerűek, ám jól fűszerezettek.

Szinte minden török területnek saját kebabkülönlegessége vanForrás: Shutterstock

A kebabok sima vagy pácolt húsételek, amelyeket általában grilleznek. Szinte minden régió saját kebabspecialitással rendelkezik. A bárány a török konyha alapja; a nyárson, faszénnel grillezett bárány a jól ismert sis kebab, míg

a Döner kebab esetén a bárányt függőlegesen húzzák nyársra, és úgy grillezik.

A padlizsán is egy kedvelt étel: patlican salatasi a padlizsán saláta, a patlican dolmasi pedig a töltött padlizsán. Ha vöröshagymával, fokhagymával és paradicsommal főzik meg a padlizsánt, és hidegen fogyasztják, az már az imam bayildi. Szintén egy ízletes török specialitás a pilav, amely egy rizsből készült ételt . A Fekete-tenger régiójában nagyszerű halételeket fogyasztanak, mint a hamsili pilav, vagyis a rizs kis halakkal. Ha tovább nézelődünk, rátalálunk a börek nevezetű fogásra, aminek számos fajtája van. Ez egy hússal, sajttal és burgonyával (emellett sok más alapanyaggal) töltött tésztát jelent.

A török sütemények világszerte híresek, de a legismertebb édesség a baklava, a kadayif, illetve a török fagylalt, vagyis a dondurma.

Folytatás>>>