A tömegverekedés csak az utolsó csepp volt, évtizedes sérelmek miatt fenyegetőzik a török óriásklub

Kép forrása: www.pikrepo.com

A napokban sok helyen cikkeztek arról, vajon valóban távozik-e a török élvonalból az ország egyik legnagyobb múltú klubja, a Fenerbahçe. A szokatlan lépésről nemrég rendkívüli közgyűlésen szavaztak, amely során – egyelőre – elvetették ezt a lehetőséget. De miért merült fel egyáltalán, hogy a bajnoki címért küzdő Fenerbahçe nélkül folytatódjon a török élvonal?

Rendkívüli közgyűlésen döntöttek a Fenerbache klubtagjai, maradnak-e az élvonalban. Egyelőre igen, a nyáron azonban újraértékelik a helyzetüket.
Rég volt annyira izgalmas a török bajnokság, mint a mostani szezonban. A két ősi rivális, a Galatasaray és a Fenerbahçe az egész évben fej-fej mellett küzd a bajnoki címért, 31 fordulót követően 84 és 82 ponttal rendelkeznek, a 3. helyen álló Trabzonspor pedig már 30 pont hátránnyal követi őket. A két együttes a hétvégén – egyelőre még csak a Szuperkupában – újra összecsaphat egymással, a hírek többsége azonban nem a közelgő derbiről szól.

A héten ugyanis a Fenerbahçe rendkívüli közgyűlést tartott, amelyen arról szavaztak, maradnak-e a török élvonalban, vagy alacsonyabb osztályban folytatják a jövőben. Bár nem példátlan, hogy egy helyi óriásklub egyik pillanatról a másikra a ranglétra alján találja magát, ilyenkor szinte mindig az anyagiak állnak a háttérben, az isztambuli klub esetében azonban szó sincs ilyesmiről, egészen más okból vették fontolóra az osztályváltás lehetőségét.

Folytatás

Forrás: www.eurosport.hu