A romániaiak útlevél nélkül is utazhaznak Törökországba

Kép forrása: www.pxfuel.com

Aláírta a rendeletet a török elnök

Recep Tayyip Erdogan török elnök meghívására Ankarába utazott Marcel Ciolacu miniszterelnök és kormányának több tagja. A kormányfő kedden találkozik Recep Erdogan elnökkel. A Digi24 forrásai szerint arról is szó lesz, hogy útlevél nélkül lehessen Törökországba lépni. FRISSÍTÉS: A Recep Tayyip Erdogan által aláírt és a Török Hivatalos Közlönyben közzétett elnöki rendelet szerint a román állampolgároknak elegendő a személyi igazolvány ahhoz, hogy beutazzanak Törökországba.

A romániaiak útlevél nélkül, csak a személyi igazolvánnyal utazhassanak Törökországba – ezzel a javaslattal ment Ankarába Marcel Ciolacu miniszterelnök a Digi24 forrásai szerint. Mint írtuk, Recep Tayyip Erdogan török elnök meghívására Ankarába utazott Marcel Ciolacu miniszterelnök és kormányának több tagja. A kormányfő kedden találkozik Recep Erdogan elnökkel. Marcel Ciolacut hétfőn az Esenboga Nemzetközi Repülőtéren fogadták az ankarai hatóságok képviselői.

A kormány hétfői közleménye szerint a delegáció hivatalos látogatása kulcsfontosságú a két ország közötti stratégiai partnerségi szerződés 2011-es aláírása óta, mert megtartja első ülését a török-román felső szintű stratégiai együttműködési tanács. Az együttes kormányüléssel egyenrangú ülést a román kormányfő és a török elnök vezeti majd, és fontos szerepet fog játszani a közös érdekű stratégiai területeken való együttműködés megerősítésében, a stratégiai partnerség minden szinten történő fejlesztésében, valamint a regionális együttműködés keretében történő együttműködés bővítésében, számolt be korábban az Agerpres.

Folytatás

Forrás: maszol.ro