A Galatasaray következik az Európa-ligában

Kép forrása: commons.wikimedia.org

Csütörtök este az FC Barcelona a Galatasaray együttesét fogadja az Európa-liga nyolcaddöntőjének odavágóján. A mérkőzés és a párharc esélyese egyértelműen a Barca, de természetesen nem lehet és nem is szabad lebecsülni a török csapatot.

A katalánok az előző La Liga fordulóban a vártnál nehezebben, hátrányból fordítva nyertek az Elche otthonában. Ennek és a Betis vereségének köszönhetően felléptek a spanyol bajnoki tabella 3. helyére. Az Európa-ligában a Napoli együttesét búcsúztatták 5-3-as összesítéssel. A felfelé ívelő teljesítmény és az ellenfél játékereje miatt a továbbjutás kötelező feladat kellene legyen, de nyilván nem szabad félvállról venni a párharcot. Különösen fontos lenne megnyugvást jelentő, többgólos előnyt kiharcolni, mert a jövő heti törökországi visszavágó után 3 nappal El Clásicót fognak rendezni a Santiago Bernabéu stadionban.

A Galatasaray 35 szerzett pontjával csupán a 13. helyet foglalja el a 20 csapatból álló török bajnokság (Super Lig) tabelláján. 28 bajnoki találkozón 9 győzelem, 8 döntetlen és 11 vereség a mérlegük. Ősszel az Európa-liga csoportkörében jól szerepeltek, a Lazio, az Olympique Marseille, illetve a Lokomotiv Moszkva előtt végeztek a csoport első helyén veretlenül, ezáltal automatikusan bejutottak legjobb 16 közé. Januárban menesztették Fatih Terim vezetőedzőt, a helyét Doménec Torrent vette át. Vele sem javultak az eredmények, az eddigi 8 összecsapásból csupán kettőt tudtak megnyerni, négyet pedig elveszítettek. Csak 2 játékosuk nincs bevethető állapotban, szóval szinte teljes kerettel készülhetnek.

Ami a gránátvörös-kékek hiányzóit illeti, ők öten vannak: Ansu Fati, Sergi Roberto és Umtiti sérülés, Gavi eltiltás miatt nem léphet pályára, Dani Alvest pedig nem nevezték az El-keretbe. A két együttes ezidáig 8 Bajnokok Ligája csoportmérkőzésen találkozott, 5 katalán győzelem, 2 döntetlen és 1 török siker született. Az utolsó egymás elleni meccsre 2002 novemberében került sor a Camp Noutban, a Barcelona nyert 3-1 arányban.

A Barcelona kapusa minden bizonnyal Ter Stegen lesz. A védelmet vélhetően Dest, Araújo, Piqué és Jordi Alba fogja alkotni. A középpályát illetően sincs sok kérdés, valószínűleg Busquets, Frenkie de Jong és Pedri fognak kezdeni. A támadósorban Adama Traoré, Aubameyang, illetve Ferrán Torres kezdőbe kerülésére mutatkozik a legnagyobb esély.

FC Barcelona – Galatasaray
Európa-liga, nyolcaddöntő odavágó
Barcelona, Camp Nou
21.00
Vezeti: Benoit Bastien

FC Barcelona: Ter Stegen – Dest, Araújo, Piqué, Alba – Pedri, Busquets, Frenkie de Jong – Adama, Aubameyang, Ferrán

Galatasaray: Pena – Van Aanholt, Marcao, Nelsson, Elabdellaoui – Akturkoglu, Cicaldau, Kutlu, Pulgar, Morutan – Gomis

Forrás: www.eurobarca.hu