10 szál rozmaring
15 db csiperke gomba
1 db padlizsán
A páchoz:
2 ek. balzsamecet
2 gerezd fokhagyma
1 kk. barna cukor
1 ek. olívaolaj
1 tk. só
A paradicsommártáshoz:
4 db paradicsom
1 ek. olívaolaj
1 kisebb fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1 ek. sűrített paradicsom
1 tk. barna cukor
2 tk. balzsamecet
1 ek. apróra vágott petrezselyem
só, bors ízlés szerint
A rozmaringágakról húzzuk le a leveleket úgy, hogy csak a csúcson maradjon valamennyi. A padlizsánt karikázzuk fel, a gombát vágjuk ketté (meghámozhatjuk, de nem szükséges).
A fokhagymát zúzzuk össze, tegyük (nem fém) tálba, keverjük el az olajjal, cukorral, sóval és a balzsamecettel. Dobhatunk bele a rozmaringlevelekből is. Ebbe a pácba forgassuk a padlizsánt és a gombát, fóliázzuk le, tegyük félre legalább fél órára.
A vöröshagymát vágjuk apró kockákra, dobjuk rá a felhevített olajra. Ehhez adjuk az összezúzott fokhagymát. Amikor már érződik az illata, mehet bele a sűrített paradicsom és a balzsamecet is. Felkockázzuk a paradicsomot, majd ezt is rádobjuk. Sózzuk, borsozzuk, kb. 10 perc alatt készre főzzük.
A padlizsánszeleteket és a gombát tetszőleges módon felfűzzük a rozmaringágakra, majd roston szép pirosra sütjük. A paradicsommártással és rozmaringlevelekkel díszítve tálaljuk.
Afiyet olsun!
Szegedi Ági / Türkinfo